Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Infrastructuur in Enschede

Wegen, spoorwegen, kanalen etc.
Plaats reactie
hans
Member
Member
Berichten: 2738
Lid geworden op: ma sep 24, 2012 11:45 pm

Re: Infrastructuur in Enschede

Bericht door hans »

dat zal geen succes worden vrees ik...
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21489
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Infrastructuur in Enschede

Bericht door Arie »

Omrijden! Deze weg in centrum van Enschede is 2 maanden afgesloten
Nijverheidstraat afgesloten vanaf 8-11-2023.jpg
De Nijverheidstraat is afgesloten voor werkzaamheden. Foto: indebuurt Enschede

INDEBUURT.NLEen grote weg door het centrum van Enschede ligt er bijna twee maanden uit. Tot aan de kerst zijn er werkzaamheden in de Nijverheidstraat en al die tijd kun je er niet langs. Dat wordt omrijden.

Martijn de Lange 08-11-23, 06:06
De Nijverheidstraat loopt van de kruising met de Ripperdastraat tot aan het Hoedemakersplein, vlakbij het station. Als je naar het politiebureau of GGD Twente wilt of als je de auto parkeert in de garage van Q-Park, dan kom je door deze straat. Fiets je geregeld naar het station? Dan kom je er mogelijk ook doorheen.

Zeven weken dicht
De Nijverheidstraat krijgt een nieuwe asfaltlaag en dat duurt zeven weken. De weg door het centrum van Enschede is afgesloten van woensdag 8 november tot en met vrijdag 22 december. Al het verkeer moet omrijden, ook als je op de fiets of lopend bent. Borden geven omleidingsroutes aan. Ook de bussen rijden om.

De eerste drie weken zijn ze bezig met het deel tussen de Ripperdastraat en de oprit van Q-Park. Dit deel moet op 29 november klaar zijn. Daarna gaan ze direct door met het andere stuk, dat loopt tot aan het Hoedemakerplein. Als alles volgens planning verloopt, gaat de weg weer open op 22 december rond 16.00 uur. zie: https://www.tubantia.nl/enschede/omrijd ... ~a2397b78/
TA
Member
Member
Berichten: 761
Lid geworden op: vr aug 25, 2006 4:05 pm
Locatie: Enschede

Re: Infrastructuur in Enschede

Bericht door TA »

Scheelt dat Enschede toch al helemaal dichtgeslibd is. Dus dit kan er nog prima bij.
hans
Member
Member
Berichten: 2738
Lid geworden op: ma sep 24, 2012 11:45 pm

Re: Infrastructuur in Enschede

Bericht door hans »

haaksbergerstraat dicht , westerval dicht , knipje hier , afsluitinkje daar , helemaal geweldig.
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21489
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Infrastructuur in Enschede

Bericht door Arie »

Hoera! Niet meer een half uur in de file bij verlaten Enschede; de Westerval is weer open!
Westerval is na maanden eindelijk weer open voor verkeer 25-11-2023.jpg
De Westerval in Enschede is na maanden eindelijk weer open voor het verkeer © Corine Engelbarts

Niet meer een halfuur stilstaan in de file om Enschede in de avondspits uit te kunnen komen richting N18 en A35. Automobilisten kunnen opgelucht adem halen; de Westerval is nu toch echt open. En gaat de komende tijd ook niet meer dicht.

Jelle Boesveld 25-11-23, 14:55
Sinds maart was de belangrijke toegangsweg van Enschede afgesloten voor het verkeer. Soms in beide richtingen, dan weer alleen voor het verkeer dat de stad uit wilde. Een crime voor forensen en andere automobilisten. Ze stonden in de avondspits soms vanaf het centrum al vast. Je deed er vaak een half uur langer over om Enschede richting N18 en A35 uit te komen. De officiële omleidingsroute was via de Parkweg met als gevolg dat het verkeer al op de Volkspark- en Tubantiasingel stil stond. Anderen kozen de Zuiderval of slopen via de Poolmansweg de stad uit. Dat behoort nu tot het verleden.

Beek aangelegd
Want de Westerval is nu weer open. Nu echt. Definitief, zoals het lijkt. En in beide richtingen. Volgens de gemeente Enschede zouden de werkzaamheden medio november klaar zijn. Waarom de weg zo lang dicht heeft gezeten? Langs de Westerval is de Zuiderspoorbeek aangelegd. Die moet ervoor zorgen dat overtollig regenwater uit het centrum en de wijk Horstlanden-Veldkamp weg kan en het riool daar niet overstroomt. Want door de klimaatverandering regent het soms veel harder. Die beek is nu klaar. En de Westerval ook.
Westerval is na maanden eindelijk weer open 25-11-2023.jpg
De Westerval in Enschede is na maanden eindelijk weer open.
De Westerval in Enschede is na maanden eindelijk weer open. © Corine Engelbarts
bron https://www.tubantia.nl/enschede/hoera- ... ~a2e1f8e4/
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21489
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Infrastructuur in Enschede

Bericht door Arie »

Chaos! Weg dicht in centrum Enschede en werk aan omleidingsroute: nieuwe bestrating nu al verzakt
De Ruyterlaan hoek Tromplaan wegwerkzaamheden 28-11-2013.jpg
Chaos in de binnenstad door verzakte nieuwe bestrating. © Corine Engelbarts

De Nijverheidstraat ligt eruit en op de De Ruyterlaan dicht de gemeente gaten in de nieuwe bestrating. Het is chaos deze morgen voor wie met auto of fiets in of langs de binnenstad van Enschede moet.

Corine Engelbarts 28-11-23, 10:05
Verkeersregelaars proberen de ochtenddrukte op de Tromplaan en de De Ruyterlaan in Enschede in goede banen te leiden, maar auto’s zoeken hun eigen weg. Rechts langs het boompje op de kruising, door de eigenlijk doodlopende Van Galenstraat en dan de stoep op. Het is ieder voor zich en God voor ons allen. De reden? Enschede repareert de vernieuwde De Ruyterlaan.

Nu al gaten
Nu al vallen er gaten in de nieuwe bestrating van de De Ruyterlaan. De weg is vorig jaar bestraat met tegels van 20 bij 20 centimeter en dan 15 centimeter dik. Dat moest het autoverkeer de aanblik geven van een weg waar ze extra voorzichtig moeten zijn. Behalve een ingewikkelde situatie omdat fietsers er op de stoep mogen, verzakt de nieuwe weg. Nu al. Op kruisingen waar auto’s wachten en optrekken zijn gaten ontstaan.

Te zwaar
Drie wegwerkers halen de bestrating eruit, vullen de gaten met zand een asfalt en leggen de stenen terug. Hoe het komt? „Zeg het maar”, zegt een van hen. Een ander weet het wel: „De auto’s zijn gewoon te zwaar”. De gemeente kan door omstandigheden nog geen opheldering geven.

De wegwerkers weten wel dat het niet bij deze ene reparatie in een bocht blijft. Ze pakken de hele De Ruyterlaan aan. Dat is midden op de kruising met de Tromplaan en midden op straat bij De Maere. Het verkeer heeft het in elk geval vandaag nog even te verduren.
bron https://www.tubantia.nl/enschede/chaos- ... ~a2576266/
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21489
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Infrastructuur in Enschede

Bericht door Arie »

De soap over de bestrating van een Enschedese straat, deel zoveel
Weer gaat-ie dicht, de kruising van de De Ruyterlaan in Enschede. En weer is de reden de bestrating. De dikke straatstenen steken gevaarlijk omhoog of zijn verzakt. De gemeente denkt dat ze nu het ei van Columbus heeft en legt een proefvlak aan om te testen. zie: https://www.tubantia.nl/enschede/de-soa ... ~a5d9c213/
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21489
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Infrastructuur in Enschede

Bericht door Arie »

Kijk er nog maar goed naar: maandag verdwijnt deze bijzondere constructie in de Deurningerstraat
Deurningerstraat 57 hoek Raiffeisenstraat Ovatonde 7-4-2024.jpg
De vermaledijde ovatonde in de Deurningerstraat wordt aangepakt. Deurningerstraat is vanaf de Molenstraat week dicht © Annina Romita

Vijf jaar heeft hij dienst gedaan: de zogenoemde ovatonde in de Deurningerstraat. Maandag gaat de schop in de grond en wordt het voor auto’s een gewone rotonde.

Corine Engelbarts 07-04-24, 16:30
Verkeer op de Deurningerstraat heeft vijf jaar de tijd gehad om te wennen aan de ovatonde op de kruising met de Raiffeisenstraat. Maar dat gebeurde niet. De bijzondere constructie moest het onmogelijk maken om vanaf de Molenstraat via de Deurningerstraat, naar de Raiffeisenstraat te rijden.

De gemeente dacht zo automobilisten te ontmoedigen om binnendoor te rijden, maar had geen rekening gehouden met hun vindingrijkheid. Al vanaf het begin sloegen ze op de ovatonde toch massaal linksaf de Raiffeisenstraat in. Een stukje tegen de richting in, levensgevaarlijk. Ernstige ongelukken bleven uit, maar de kritiek nam toe.

Weg vanaf Molenstraat week dicht
Vorig jaar juni ging de gemeente overstag: de vermaledijde ovatonde wordt aangepast. Dit werk begint maandag en duurt naar verwachting tot en met vrijdag 14 april. Verkeer dat vanaf de Molenstraat de Deurningerstraat op wil, moet omrijden. Dat kan via de Oldenzaalsestraat. Verkeer over de Deurningerstraat richting het centrum, heeft er alleen donderdag last van en kan op de andere dagen gewoon doorrijden.

Wat gaan ze doen? Dat zie je op het kaartje hieronder.
Deurningerstraat ovatonde 7-4-2024.jpg
Deurningerstraat ovatonde 7-4-2024.jpg (104.45 KiB) 230 keer bekeken
De doorsteek is mogelijk voor auto’s, maar voor vrachtwagens te klein
De doorsteek is mogelijk voor auto’s, maar voor vrachtwagens te klein © Gemeente Enschede
Er komt een strookje asfalt in het midden, een doorsteek die van de druppelvorm een gewone rotonde maakt. Zo kunnen auto’s vanuit de richting van de Molenstraat weer gewoon linksaf slaan zonder tegen de richting in te rijden. Maar… voor vrachtwagens geldt dit niet, daarvoor is de bocht te krap. Die moeten doorrijden naar de singel, of sowieso via de singel hun weg vinden. Voor fietsers en voetgangers verandert er niets.
bron:
https://www.tubantia.nl/enschede/kijk-e ... ~af4eb3ca/
Deurningerstraat 57 hoek Raiffeisenstraat Ovatonde 5-4-2024.jpg
TA
Member
Member
Berichten: 761
Lid geworden op: vr aug 25, 2006 4:05 pm
Locatie: Enschede

Re: Infrastructuur in Enschede

Bericht door TA »

De afgelopen jaren is hier al genoeg geschreven en gesproken over de infra afdeling van de gemeente. Blijkbaar zijn ze nog niet op cursus geweest. Wat een puinbende en ongekende verspilde euro's.
Plaats reactie