Welkom op het forum van Enschede-Stad / Enschedeinansichten.

Toekomst Vliegveld Twenthe

Wegen, spoorwegen, kanalen etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Twekkelerveld
Member
Member
Berichten: 1026
Lid geworden op: di nov 07, 2006 7:02 pm
Locatie: Enschede

Re: Toekomst Vliegveld Twenthe

Bericht door Twekkelerveld » zo feb 11, 2018 9:15 pm

Vandaag even wezen kijken daar.

[url=https://flic.kr/p/EB5Z3c]Afbeelding

[url=https://flic.kr/p/G8jTWq]Afbeelding

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 11850
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Toekomst Vliegveld Twenthe

Bericht door Arie » di feb 13, 2018 8:55 am

Dit zijn de plannen voor vliegbasis Twenthe
Door Jannike Huisman 8 februari 2018

Op het terrein van de voormalige vliegbasis Twenthe is volop ruimte voor nieuwe plannen. Bijvoorbeeld op het gebied van werkgelegenheid, natuur en recreatie. Wij zetten de belangrijkste punten uit het plan van de gemeente op een rij.

Voormalige vliegbasis Twenthe
Het 430 hectare grote gebied is bijzonder vanwege de enorme ruimte, de historische gebouwen, de start- en landingsbaan en de groene omgeving. Er zijn hier veel mogelijkheden. In 2016 kon iedereen op het plan van de gemeente reageren. Op basis van deze reacties en extra onderzoek is het plan aangepast. Alle regels en gebruiksmogelijkheden heeft de gemeente vastgelegd in een rapport: het bestemmingsplan.

bestemmingsplan vliegbasis twenthe
Bron: Gemeente Enschede
Noord en Zuid
De Noord-kant van het terrein zal vooral een technology base zijn. Een proeftuin voor bedrijven die graag vernieuwingen willen doorvoeren. Het gaat hierbij om hightec bedrijven die willen ontwikkelen, testen en real life situaties willen simuleren. Ze krijgen op de voormalige vliegbasis de ruimte om te testen en grenzen op te zoeken. Aan de Zuid-kant van het terrein zullen vooral evenementen zijn.

Daarnaast is er een groot natuurgebied van 137 hectare met fiets- en wandelpaden. In het plan is ook rekening gehouden met beschermde dieren, zoals de steenmarter, de eekhoorn, de levendbarende hagedis en de grote bosmuis.

Geluidsoverlast?
De feestjes en evenementen op het zuidelijke deel, betekent niet dat er veel geluidsoverlast mag zijn. Op de zonegrens van het gebied geldt een gemiddelde van 50 decibel over 24 uur. Dat betekent dat er ’s ochtends meer geluid gemaakt mag worden als dit gecompenseerd wordt met stilte ’s avonds. Een uitzondering hierop geldt voor maar twaalf dagen per jaar. Daarnaast is ook de maximale hoogte van gebouwen veranderd. Nu is dit maximaal 15 meter hoog, maar met het nieuwe plan is dit 20 meter. De nieuwe regel heeft weinig effect op het uitzicht, omdat er je er van ver naar kijkt.
bron en zie foto's op: https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/di ... the~14663/
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 11850
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Toekomst Vliegveld Twenthe

Bericht door Arie » di mar 13, 2018 1:20 pm

Raad Enschede steunt bestemmingsplan luchthavengebied
Gepubliceerd op: 12/03/2018

Raad Enschede steunt bestemmingsplan luchthavengebied
Na twee uitputtende, urenlange debatten heeft de gemeenteraad van Enschede maandagavond de steun uitgesproken voor het nieuwe bestemmingsplan voor het terrein van de voormalige vliegbasis Twenthe. In het lijvige document staat het gebruik van het luchthavengebied omschreven en zijn economische en ecologische belangen tot in detail vastgelegd.

Het meer dan 6000 pagina's tellende bestemmingsplan vormt de grootste ruimtelijke ontwikkeling in Nederland op dit moment. Het plan, dat bijna 500 hectare omvat, is het resultaat van de keuze bijna vier jaar gelelden voor een kleine luchthaven, economische bedrijvigheid in de vorm van innovatieve industrie en evenementen en ontwikkeling van nieuw aangelegde natuur.

De raad van Enschede heeft vorige week dinsdag en maandagavond lang gesproken over het plan omdat met name de activiteiten van ondernemer Jan van Eck en diens Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie (VTE) en de voorziene geluids- en milieuoverlast voor grote onrust zorgen bij omwonenden van de luchthaven. Zo wordt de mogelijkheid om op twaalf dagen evenementen te houden met een geluidssterkte van 70 decibel - vergelijkbaat met een drukke winkelstraat of een harde tv dan wel stofzuiger - als onwenselijk beschouwd. Dat geldt ook voor de mogelijkheid te crossen met motoren en quads.

Uiteindelijk besloot de Enschede het maximale geluid bij evenementen te beperken tot vier dagen 70 decibel, vier met 65 en vier met 60 decibel (beide 'indringend'). Ook het eventuele crossen wordt aan banden gelegd en er gaan strengere milieuregels gelden.

De raad in Enschede stemde met 25 leden voor en 14 tegen het totale plan. De steun kwam moeizaam tot stand, omdat vooral de coalitiefracties van CDA en D66 zich aanvankelijk kritisch toonden ten aanzien van de gevreesde overlast. Voor het bestemmingsplan stemden D66, CDA, VVD, Burgerbelangen, ChristenUnie en OPA, tegen het plan keerden zich PvdA, SP, GroenLinks en Enschede Anders. Het plan kent en ontwikkelingsduur van circa twintig jaar zou 1400 banen moet opleveren.
bron: http://www.tvenschedefm.nl/raad-ensched ... em?1071368
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 11850
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Toekomst Vliegveld Twenthe

Bericht door Arie » vr mar 30, 2018 12:57 pm

Einde aan ‘vleermuisgate’ rond Airforce Festival bij Enschede
Gepubliceerd: Vrijdag 30 maart 2018 12:44

Einde aan ‘vleermuisgate’ rond Airforce Festival bij Enschede
De vleermuisgate rond Airforce Festival is voorbij. Stichting Lonnekerberg en Landschap Overijssel hebben hun beroepen tegen het festival op Vliegveld Twente ingetrokken.

De vleermuisgate rond Airforce Festival is voorbij. Stichting Lonnekerberg en Landschap Overijssel hebben hun beroepen tegen het festival op Vliegveld Twente ingetrokken.

Daarmee komt een eind aan een soap die bijna twee jaar geleden begon. Tot twee keer toe probeerden de partijen het Airforce Festival op het laatste moment te blokkeren door naar de rechter te stappen. De vleermuizen rondom de luchthaven zouden te veel last ondervinden van het hardcorefeestje. Hoewel de rechtsgang twee keer mislukte, bleven de partijen strijden. Aanstaande dinsdag zou de eerstvolgende behandeling van het hoger beroep in Zwolle zijn.

Beroepen ingetrokken
Tot opluchting van gemeente en festivalorganisatie zien Stichting Lonnekerberg en Landschap Overijssel daar nu van af. De beroepen tegen zowel de 2016- als 2017-editie van Airforce Festical zijn ingetrokken.

Als reden geven de instanties het nieuwe bestemmingsplan voor de luchthaven als evenementenlocatie. Daarin zijn 12 evenementen op het vliegveld vastgelegd, waaronder het Airforce Festival. Een losse procedure heeft dus geen zin meer, aldus de stichting.

'Geen vleermuisknuffelaars'
„We zijn wel eens weggezet als vleermuisknuffelaars, maar ons gaat het om de flora en fauna bij het vliegveld”, zegt voorzitter Geertjan Takkenkamp van de Stichting Lonnekerberg in een reactie. „Het aanvechten van zo’n festival moest op basis van een specifiek punt en wij kozen die vleermuis. We zijn nog altijd teleurgesteld over de uitkomst, maar we gaan niet procederen om het procederen.”

De natuurliefhebbers begraven de strijdbijl nog niet helemaal; er wordt overwogen het bestemmingsplan voor de luchthaven Twente aan te vechten. Daarover nemen Stichting Lonnekerberg en Landschap Overijssel medio april een besluit.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Lars Smook
bron: http://enschede.1twente.nl/einde-aan-%E ... em?1074895
Bijlagen
Einde aan ‘vleermuisgate’ rond Airforce Festival bij Enschede.jpg
Einde aan ‘vleermuisgate’ rond Airforce Festival bij Enschede.jpg (377.31 KiB) 107 keer bekeken
De stadsfotograaf zonder grenzen

hans
Member
Member
Berichten: 1923
Lid geworden op: ma sep 24, 2012 11:45 pm

Re: Toekomst Vliegveld Twenthe

Bericht door hans » vr mar 30, 2018 5:48 pm

sneu volk.

Gebruikersavatar
enschedeinansichten
Member
Member
Berichten: 3512
Lid geworden op: do jan 08, 2009 9:24 pm
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Toekomst Vliegveld Twenthe

Bericht door enschedeinansichten » wo apr 04, 2018 10:59 pm

En dat ist.
Schat iedereen op waarde maar laat daarbij wel iedereen in zijn waarde.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast