Welkom op het forum van Enschede-Stad / Enschedeinansichten.

Twente: Regio Twente

Omdat de wereld niet alleen om Enschede draait.
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 13270
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Twente: Regio Twente

Bericht door Arie » wo aug 26, 2015 5:25 pm

Gedeputeerde Staten van Overijssel vergadert in Enschede

Gepubliceerd op: 26/08/2015

Gedeputeerde Staten van Overijssel vergadert in Enschede
De Overijsselse Commissaris van de Koning Ank Bijleveld heeft dinsdag voor het eerst met haar gedeputeerden vergaderd in de dependance van de provincie in Enschede. De provincie heeft in maart een werkruimte geopend in het pand van de Regio Twente aan de Nijverheidstraat, waar ook de GGD zit.

Bij de opening werd al gezegd dat het Overijsselse college geregeld wilde gaan vergaderen in Enschede. Er is besloten om dat elke laatste dinsdag van de maand te doen. Deze week was de eerste keer. In het pand zijn ook bijna twintig flexibele werkplekken gemaakt voor de ambtenaren van de provincie. Door vaker in Twente te komen moet de besluitvorming en het overleg efficiënter worden.
bron: http://www.tvenschedefm.nl/gedeputeerde ... tem?218048
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
rr1991
Member
Member
Berichten: 1845
Lid geworden op: do dec 01, 2005 2:56 pm
Locatie: Auckland, New Zealand

Re: Twente: Regio Twente

Bericht door rr1991 » zo apr 09, 2017 11:22 pm

https://www.trouw.nl/home/de-wil-is-weg ... ~ad9c7b87/

Toch interessant om eens terug te lezen. 1997, Dubbelstad is afgeschoten, Hengelo staat (nog) sterk en werkt zoals we in de decennia hieropvolgend ook hebben gezien alle vormen van samenwerking tegen. Enschede is echt door het oog van de naald gekropen als het gaat om behoud van culturele instanties. Het orkest, de opera, het wilmink, het muziekcentrum, de kleine willem en concordia. Het zal mij benieuwen wat er in 20 jaar nog over is in Hengelo. Een lokaal cultuurhus, of zal er toch ooit goede samenwerking komen?

Rene
Member
Member
Berichten: 888
Lid geworden op: wo nov 11, 2009 1:02 pm

Re: Twente: Regio Twente

Bericht door Rene » ma apr 10, 2017 6:12 am

Inmiddels begint Hengelo achterop te raken in de ontwikkelingen. Alle grote industrieën zo sterk verkleind dat het niet noemenswaardig meer is, en nog steeds niet uit gereorganiseerd. De binnenstad kent meer leegstand dan ooit, en dat terwijl de crisis in Nederland toch wel weer geweest is en ook detailhandel de grootste klappen al heeft gehad. In Hengelo ontbreekt duidelijk een visie over de binnenstad. Pas nu begint politiek zich pas af te vragen hoe men dat weer op de rails krijgt. Men ziet Enschede nu als winkelstad als voorbeeld en wil iets soortgelijks. Niet aan beginnen Hengelo, nooit kopiëren wat een ander al gedaan heeft, ga je verliezen. Doe gewoon je eigen ding, waar je zelf goed in bent zoals knooppunt zijn voor transport.
De wet van de remmende voorsprong doet op dit moment in Hengelo echt goed zijn werk.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten