Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Netwerkstad Twente.

Omdat de wereld niet alleen om Enschede draait.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 12416
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Netwerkstad Twente.

#1 Bericht door Arie » do feb 21, 2019 10:10 am

Enschede blijft niet wachten op Twente
Gepubliceerd: Woensdag 20 februari 2019

Enschede blijft niet wachten op Twente
Samenwerking tussen Twentse steden en gemeenten staat onverminderd hoog op de bestuurlijke agenda van Enschede.

Maar als de rest achterblijft, zal Enschede niet wachten. Dat heeft het college van Enschede laten weten aan Netwerkstad Twente.

Dertien keer investeren
Naast samenwerking tussen veertien gemeenten in de Agenda van Twente, is er Netwerkstad Twente. Dit verbond van de vijf Twentse steden (Enschede, Hengelo, Almelo, Oldenzaal en Borne) en de provincie Overijssel stamt uit 2001.

Zes jaar geleden is een lijst gemaakt met dertien investeringsprojecten voor economische versterking van het stedelijk gebied in Twente. Het verbinden van de Stadscampus met de binnenstad in Enschede staat op die lijst, maar ook verbetering van het stationsgebied in Oldenzaal en de laad- en loskade op het XL Businesspark Twente in Almelo.

‘We blijven niet stilstaan’
Omdat de afspraken nog tot 2022 lopen, is de (nieuwe) colleges in Netwerkstad Twente gevraagd naar hun kijk op de stedelijke samenwerking. Voor Enschede staat het belang daarvan buiten kijf. Samenwerking is ‘nodig om voor Enschede en Twente meer slagkracht te ontwikkelen en op die manier vanuit gezamenlijkheid de economie te stimuleren’.

Dat schrijft Onno van Veldhuizen als burgemeester van Enschede aan zichzelf, de voorzitter van Netwerkstad Twente. ‘Maar tegelijk blijven we (…) niet stilstaan als niet iedereen mee wil doen als Twente.’

Open relatie
Enschede wil ‘niet samenwerken om het samenwerken, maar om concrete resultaten te bereiken met ten allen tijden een open relatie naar elkaar.’ De andere gemeenten moeten nog reageren.

Als voorzitter van Netwerkstad Twente heeft Onno van Veldhuizen de colleges op het belang van de stedelijke samenwerking gewezen. ‘Hierbij geldt dat de urgentie zowel bestuurlijk als ambtelijk moet worden gevoeld en dat afspraken moeten worden nagekomen.’

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita
bron: http://enschede.1twente.nl/enschede-bli ... em?1121927
Bijlagen
Enschede blijft niet wachten op Twente.jpg
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 12416
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Netwerkstad Twente.

#2 Bericht door Arie » ma jul 29, 2019 12:05 pm

Netwerkstad Twente
Netwerkstad Twente is een samenwerkingsverband van de stedelijke gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Oldenzaal. Dit samenwerkingsverband richt zich voornamelijk op de realisatie van één arbeidsmarkt, één verkeer- en vervoersmarkt en één woningmarkt voor de ruim 600.000 inwoners van Twente. De samenwerking is projectmatig en resultaatgericht. Door de krachten te bundelen wil Netwerkstad Twente de economische motor voor heel Twente zijn. Kennis en innovatie zijn daarin belangrijke thema's. Om de kracht van Twente volop tot bloei te laten komen, is samenwerking met de omliggende landelijke gemeenten essentieel. zie verder: https://www.regiotwente.nl/netwerkstad/ ... tad-twente
De stadsfotograaf zonder grenzen

Plaats reactie